Solinu 3,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

Operativni program Konkurentnost i kohezija

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić i gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević potpisali su u Solinu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina, objavilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje reciklažnog dvorišta je 4.086.620,26 kn, a projekt se sufinancira s 3.315.333,31 kn bespovratnih EU sredstava kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, što iznosi 85 % prihvatljivih troškova projekta.

„Svako novo reciklažno dvorište u Republici Hrvatskoj je korak ka ostvarenju naših ciljeva u kontekstu kreiranja cirkularne ekonomije i učinkovitog gospodarenja otpadom. Ministarstvo je kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija upravo za izgradnju reciklažnih dvorišta namijenilo  214,5 milijuna kuna. U posljednjih šest mjeseci smo na javni poziv zaprimili 67 zahtjeva, a u ovom trenutku su 43 zahtjeva pozitivno ocijenjena za sufinanciranje“, rekao je ministar Tomislav Ćorić.

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević zahvalio je Ministarstvu zaštite okoliša i energetike na brzini rješavanja predmeta istaknuvši kako je Ministarstvo zaprimilo zahtjev Grada Solina 2. listopada, projekt je prošao administrativnu, financijsku i tehničku kontrolu, i već je 17. studenog donesena odluka o financiranju.

„Ovim odobrenim sredstvima kao i sredstvima Grada Solina i Splitsko-dalmatinske županije, Grad je dobio mogućnost izgradnje reciklažnog dvorišta površine 1500 m2 u kojemu će se zaprimati čak 15 grupa otpada. U sklopu toga ćemo provesti i aktivnosti informiranja i educiranja javnosti“, rekao je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Izgradnja reciklažnog dvorišta Grada Solina doprinijet će povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište, prije svega opasnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, krupnog (glomaznog) komunalnog otpada te posebnih kategorija otpada.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Solin: Projekt „Jadro – izvor života“

Projekt „Jadro - izvor života“, koji su na Poziv za promicanje održivog razvoja prirodne baštine prijavili Grad Solin, Javna ustanova MORE i KRŠ i Turistička zajednica grada Solina, uspješno je prošao fazu provjere prihvatljivosti projekta i aktivnosti te ocjene kvalitete s visokih 94 od mogućih 100 bodova. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora i početak aktivnosti projekta vrijednog više od 24 milijuna kuna, od čega se 80 posto financira bespovratnim sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“

Gotovo 50 milijuna kuna više za izgradnju i opremanje reciklažnih dvorišta

Zbog velikog interesa jedinica lokalne samouprave, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike produžilo je rok za prijavu na otvoreni poziv za izgradnju i opremanje reciklažnih dvorišta. Gradovi i općine mogu pripremati projektne prijedloge te ih po tome dostaviti do 15. prosinca ove godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER