Šibenik: Tijekom lipnja dva sata besplatne vožnje Nextbike biciklima

Bicikl je trenutno najsigurnije i najzelenije prijevozno sredstvo koje omogućava izolaciju u pokretu

Javni bicikli Nextbike su u Šibeniku dostupni već šestu godinu zaredom, a svim građanima i posjetiteljima Krešimirovog grada tijekom mjeseca lipnja omogućeno je njihovo besplatno korištenje na dva sata.

Svim građanima i posjetiteljima Šibenika sljedećih mjesec dana osigurana su dva sata besplatne vožnje unosom koda SI2020 u Nextbike mobilnu aplikaciju. Time se stanovnike Krešimirovog grada želi potaknuti na korištenje javnog sustava bicikala i istraživanje svih prednosti bicikliranja. Dovoljno je preuzeti aplikaciju Nextbike, aktivirati račun i unijeti kod SI2020 ili se javiti na e-adresu info@nexbike.hr

„U trenutku kad je javni prijevoz ograničen, bicikl kao prijevozno sredstvo i sustavi javnih bicikala mogu dati značajan doprinos kao siguran, zelen prijevoz koji omogućava izolaciju u pokretu. Vožnja biciklom može biti dobro rješenje za držanje distance, brzo kretanje i poštivanje propisanih mjera“ – poručuju iz Nextbikea.

Za unajmljivanje bicikla u Šibeniku potrebno je obaviti brzu i jednostavnu registraciju u sustav putem Nextbike aplikacije. Nextbike sustav pruža fleksibilnost kretanja unajmljivanjem i odjavljivanjem bicikala na različitim stanicama u različitim gradovima u Hrvatskoj ili šire, jer je jedna registracija dovoljna za cijeli svijet.

Grad Šibenik / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Iz podmorja uvale Banje na Korčuli izronjeno 500 kg otpada

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce pokrenula je akcije prikupljanja otpada iz mora na području svih sedam jadranskih županija. Prva akcija održana je proteklog vikenda, 27. i 28. lipnja, i to na Korčuli.

New York gradi više od 250 novih biciklističkih staza

Gradsko vijeće New Yorka odlučilo je u izgradnju cestovne infrastrukture u sljedećih deset godina uložiti 1,7 milijardi dolara kako bi se poboljšala sigurnost biciklista i pješaka, javlja The Guardian.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER