Program čitanja sportske lektire dostupan online

Na YouTube kanalu Riječkog sportskog saveza

Od ponedjeljka, dana 6. travnja 2020., program „Sportska lektira“ namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola, dostupan je putem YouTube kanala Riječkog sportskog saveza.

„Sportska lektira“ dio je projekta RiMove Riječkog sportskog saveza koji se provodi u desetak osnovnih škola Grada Rijeke. Namijenjena je učenicima nižih razreda osnovnih škola, a cilj je usmjeriti djecu prema vrijednostima sporta i to kroz čitanje sportske publicistike namijenjene njihovom uzrastu i verificirane od strane Ministarstva obrazovanja.

Kako je zbog pandemije koronavirusa i obustave nastave onemogućeno čitanje sportske lektire u školama, Riječki sportski savez prilagodio je program na način da djeca online mogu pratiti ilustracije i slušati sportske priče koje čita Danica Juričić Spasović.

Trenutno je za video prezentaciju pripremljeno 8 knjiga: Makata Taka Hela, Nježan put, Snježna kraljica, Igranje s vjetrom, Gospođica Hoppla, Igre bogova, Spretni Leon i  Veliki Sergej. Knjige će se, po jedna svakog ponedjeljka, počevši od 6. travnja, podizati na YouTube kanal Riječkog sportskog saveza.

Autori tekstova su Milka Babović i Vitomir Spasović, a online izdanje pripremila je informatička firma BigBox. Program „Sportska lektira“ organiziran je u suradnji s Odjelom za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Europski tjedan sporta u Rijeci - Back2Track

Povodom Europskog tjedna sporta u Rijeci će se u srijedu 25. rujna u 9.30 sati na terminalu na Riječkom lukobranu održati sportsko-rekreativno-zabavni program za djecu pod nazivom „Back2Track“.

Velika akcija pošumljavanja Beograda počinje 17. studenog

U nedjelju 17. studenog započinje velika akcija pošumljavanja Beograda pod nazivom „Zasadi drvo“ uz istovremeno održavanje akcije „Drvo generacije“ kojom će prvašići u dvorištima svih beogradskih osnovnih škola posaditi po jedno drvo te se o njemu brinuti tijekom osam godina školovanja, javlja Energetski portal.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER