Jeste li za potpunu zabranu petardi?

40.000 građana potpisalo je peticiju za zabranu petardi tijekom cijele godine, potaknutu brojnim slučajevima stradavanja životinja zbog korištenja petardi i dojavama građana o teškim reakcijama njihovih kućnih ljubimaca na buku petardi!

Zasigurno još pamtite nedavne blagdane i teror petardama koje ste morali trpjeti zajedno sa svojim dvonožnim i četveronožnim članovima obitelji. Upravo vam se pruža prilika da sljedeće božićne i novogodišnje blagdane dočekate bez buke petardi, a udruga Prijatelji životinja traži vašu pomoć.

Udruga Prijatelji životinja zahvaljuje se svima koji su prethodnih godina potpisali njihovu peticiju za zabranu petardi. Svi potpisi, komentari na društvenim mrežama, e-mailovi i dopisi itekako su se isplatili jer do 7. veljače traje javna rasprava o izmjeni Zakona o eksplozivnim tvarima kojima se konačno zabranjuju petarde.

Prijatelji životinja vas, stoga, pozivaju da napravite još jedan važan završni korak i ostavite svoj komentar na javnoj raspravi kako bi zabrana bila prihvaćena i stupila na snagu. Putem ove poveznice možete navesti da se slažete sa zabranom svih vrsta petardi tijekom cijele godine. Također, navedite svoja iskustva uzrokovana ispucavanjem petardi te lajkajte komentare koji podržavaju zabranu petardi. Osim zabrane petardi, možete tražiti i zabranu sve pirotehnike kategorija F2 i F3, a možete se osvrnuti i na apsurdnost korištenja pirotehnike od 27. do 30. prosinca, kada se ništa ne slavi.

Psi, mačke i divlje životinje, ali i ranjive skupine ljudi, računaju na vas!

Dopis udruge Prijatelji životinja sa sažetim informacijama o argumentima za zabranu petardi možete pročitati ovdje, a ovu informaciju možete podijeliti sa svojim prijateljima kako bi se osigurao što veći broj komentara i kako bismo zajedno pokazali da želimo promjenu zbog dobrobiti i ljudi i životinja.

Uostalom, petarde su za retarde, zar ne?

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Plan za klimatske ciljeve do 2030.

Komisija je 17. studenog 2020. pokrenula dva dodatna javna savjetovanja u okviru pripremnog rada na ostvarenju ambicioznog cilja smanjenja emisija do 2030. godine

Okončajmo doba kaveza!

U sklopu inicijative „Okončajmo doba kaveza” pokrenuto je prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži zabrana držanja životinja s farmi u kavezima. U ovom trenutku nedostaje još samo 111 potpisa! Potpišite peticiju i budite dio promjene!

Radionica o provedbi Zakona o zaštiti životinja

Hrvatska zajednica županija i udruga Prijatelji životinja pozivaju na radionicu o Zakonu o zaštiti životinja i njegovoj provedbi. Zakon o zaštiti životinja donio je mnoge novosti koje se tiču i hrvatskih županija te one mogu odigrati ključnu ulogu u njegovoj provedbi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER