London dobiva prvu ulicu s nultom emisijom u Velikoj Britaniji

U londonskoj ulici Beech Street zabranjuje se promet benzinskih i dizelskih automobila te uvodi praćenje kvalitete zraka

Londonska ulica Beech Street postat će prva ulica s nultom emisijom u Britaniji, objavio je u utorak The Guardian.

Britanski The Guardian prenosi priopćenje City of London Corporation (CLC) prema kojem će ulica Beech Street (Barbican) postati prva britanska ulica s nultom emisijom. Naime, u ovoj će se ulici tijekom 18 mjeseci zabraniti promet benzinskih i dizelskih automobila te će se pratiti i procjenjivati kvaliteta zraka s ciljem predlaganja i provođenja budućih mjera za smanjenja onečišćenja zraka. Vozila za hitne intervencije, odvoz smeća i isporuke izuzeta su od zabrane prometovanja.

„Drastično smanjenje onečišćenja zraka zahtijeva radikalne akcije, a ovi planovi pomoći će nam da eliminiramo toksičan zrak na našim ulicama“, izjavio je Jeremy Simons, predsjednik Odbora za okoliš CLC-a.

Vozači benzinaca i dizelaša će se o zabrani prometovanja obavijestiti posebnim upozorenjima te natpisima na prilazima ulici.

S.F. / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Nova naknada za benzinska i dizel vozila u Londonu

U Londonu je na snagu stupila nova odredba prema kojoj će vlasnici vozila koja najviše zagađuju okoliš plaćati dnevnu naknadu za vožnju po gradskom središtu u visini od 21,50 funti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER