Konferencija „Energetska obnova višestambenih zgrada“

Konferencija je prvenstveno namijenjena upraviteljima i predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada kao potencijalnim prijaviteljima na novi poziv

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u srijedu, 4. prosinca 2019. godine, organizira konferenciju „Energetska obnova višestambenih zgrada“ koja će se održati u Hotelu International u Zagrebu s početkom u 9:00 sati.

Cilj konferencije je prezentiranje novog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova višestambenih zgrada“, a konferencija je prvenstveno namijenjena upraviteljima i predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada kao potencijalnim prijaviteljima na novi poziv.

Konferenciju će otvoriti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, a u uvodnom dijelu sudionicima će se obratiti i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te savjetnica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Suada Mustajbegović.

Na konferenciji će se, između ostalog, predstaviti planovi Ministarstva za buduće programsko razdoblje te će se prezentirati ključni elementi novog poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada, čija objava se planira početkom I. kvartala 2020. godine. Iz perspektive nadležnih tijela i institucija predstavit će se i dosadašnja iskustva i izazovi koji su se pojavili tokom provedbe projekata, kao i iskustva uspješnih korisnika iz poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada objavljenog krajem 2016. godine. U okviru navedenog poziva ugovorena su 584 projekta, a ukupno je dodijeljeno više od 554 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

S obzirom na novi način podnošenja prijava u odnosu na prethodni poziv, sudionicima konferencije bit će predstavljen i informatički sustav eFondovi, u okviru kojeg će se podnositi prijave na poziv.

Detaljni program konferencije nalazi se OVDJE.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U prvom kvartalu 2020. novi Javni poziv za obnovu višestambenih zgrada

U organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u srijedu je održana konferencija „Energetska obnova višestambenih zgrada“, namijenjena upraviteljima i predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada kao potencijalnim prijaviteljima na novi Poziv na dostavu projektnih prijedloga za obnovu višestambenih zgrada, čiji su detalji predstavljeni na konferenciji.

U Zagrebu održana konferencija „Zelena budućnost grada“

U organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u ponedjeljak 11. studenog, u hotelu International u Zagrebu održana je konferencija „Zelena budućnost grada“ koja je okupila 300-njak sudionika zainteresiranih za planiranje i financiranje projekata zelene infrastrukture u urbanim područjima i kružno gospodarenje prostorom i zgradama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER