Tehnologije u funkciji unapređivanja gradskih komunalnih djelatnosti

Sigurnost, videonadzor i odlaganje otpada u kontekstu novih obaveza gradova

Udruga gradova organizator je prve u nizu od četiri regionalne radionice na kojima će se raspravljati i problematizirati teme sigurnosti, videonadzora te odlaganja otpada u kontekstu novih obaveza gradova i “pojašnjenja” koja donosi Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom.

Prva regionalna radionica naziva Tehnologije u funkciji unapređivanja gradskih komunalnih djelatnosti održat će se u srijedu 29. studenog 2017. u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, s početkom u 10 sati.

Pozdravni govor u ime domaćina radionice, Grada Rijeke, održat će pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević.

Primjere dobrih praksi unapređivanja lokalne zajednice i gradskih komunalnih djelatnosti te preporuke za implementaciju Uredbe predstavit će Velimir Tišma, struč. spec. krim., Policijska akademija MUP RH, Emil Prpić, dipl. ing. el., Ured ovlaštenog inženjera elektrotehnike, Darko Gelo, Alarm automatika d.o.o., Marko Andrić, dipl. ing. el., RI-ING NET d.o.o., Sonja Polonijo, dipl. oecc., Eko Murvica d.o.o., Jasna Kukuljan, direktorica, KD Čistoća, Irena Miličević, pročelnica OGU za komunalni sustav Grada Rijeke, Koviljka Aškić, univ.spec.dipl.ing, Ekoadria d.o.o. i Goran Jajaš, MikroGoran d.o.o.

U drugom dijelu radionice bit će vremena za pitanja i odgovore na temu održivog gospodarenja otpadom, a u njemu će sudjelovati i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Gradskog prometnog centra Rijekaprometa, Metroneta i Udruge gradova.

PROGRAM RADIONICE:

 • 09.45 – 10.00 Registracija sudionika
 • 10.00 – 10.05 Uvodni i pozdravni govor u ime domaćina radionice Grada Rijeke: Irena Miličević, pročelnica OGU za komunalni sustav Grada Rijeke
 • 10.00 – 12.00 I. Dio – TEHNOLOGIJOM DO SIGURNOG GRADA
 • Vijeća za prevenciju kriminaliteta – preporuke za podizanje sigurnosti i kvalitete življenja u lokalnoj zajednici - Velimir Tišma, struč. spec. krim., Policijska akademija MUP RH
 • Propisi i dokumentacija potrebna za uspostavu zaštite javnih površina - Emil Prpić, dipl. ing. el., Ured ovlaštenog inženjera elektrotehnike
 • Primjeri primjene videonadzora javnih površina - Darko Gelo, Alarm automatika d.o.o.
 • Videonadzor i prometno redarstvo - Marko Andrić, dipl. ing. el., RI-ING NET d.o.o.

PANEL RASPRAVA, PITANJA I ODGOVORI:

U panelu će sudjelovati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Gradskog prometnog centra Rijekaprometa, Metroneta i Udruge gradova, a za odgovore na pitanja na raspolaganju su i svi predavači.

 • 12.00 – 12.15 PAUZA ZA KAVU
 • 12.15 – 13.00 II. Dio – TKO ZAPRAVO GOSPODARI, OTPAD ILI MI?
 • Novi sustav gospodarenja otpadom - Sonja Polonijo, dipl. oecc., Eko Murvica d.o.o.
 • Problematika primjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom - Jasna Kukuljan, direktorica, KD Čistoća i Irena Miličević, pročelnica, Grad Rijeka -
 • Sprečavanje ilegalnog odlaganja otpada - Koviljka Aškić, univ.spec.dipl.ing, Ekoadria d.o.o.
 • Sustav Elektronske Evidencije Pražnjenja Posuda - Goran Jajaš, MikroGoran d.o.o.
 • 13.00 – 13.30 PITANJA, ODGOVORI I PRAKSA
 • 13.30 – 14.30 RUČAK ZA SUDIONIKE

Ulaz je slobodan temeljem obvezne prijave putem email adrese info@udruga-gradova.hr, zaključno do 28. studenoga 2017. u 12 sati.

udruga-gradova.hr / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Rijeci predstavljen priručnik i Indeks Gradovi za jednakost

Udruga gradova je u utorak 9. srpnja održala predstavljanje priručnika i Indeksa Gradovi za jednakost. Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a u Republici Hrvatskoj ga provode Hrvatski pravni centar i Udruga gradova.

OBUKA – Održivo gospodarenje otpadom u Zagrebu

Udruga gradova nastavlja s organizacijom niza regionalnih obuka o održivom gospodarenju otpadom i najavljuje skoro održavanje obuke u Zagrebu, Solinu i Varaždinu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER