Renato Petek o sustavu gospodarenja otpadom u Zagrebu

„Preuzeli smo obveze dostizanja ciljeva odlaganja, sortiranja i odvajanja koje ne ispunjavamo zbog sporosti provedbe i loše realizacije zacrtanih planova.‬“

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek govorio je danas na N1 televiziji o problematici gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu.

„Nezaustavljivo klizimo prema trenutku kada će RH zbog neuspostave sustava gospodarenja otpadom morati plaćati penale EK u iznosu oko 300.000,00 kn dnevno“, rekao je Renato Petek, zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Renato Petek, jedan od najaktivnijih oporbenih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, govorio je danas na N1 televiziji o problemima odvoza otpada, poskupljenju te usluge, penalima koje ćemo plaćati zbog neispunjenja preuzetih obveza prema EU, ali i situaciji oko GUP-a grada Zagreba nesuglasju HDZ-a i stranke BM365. Također, u svom gostovanju na N1 televiziji Petek je pojasnio i situaciju oko smrada fekalija u kojem se već mjesecima guše stanovnici Botinca zbog izgrađene nove kanalizacije.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagreb zatrpan smećem, a pročelnica najavljuje kazne za građane

„Onaj tko jednom dobije kaznu, neće mu pasti na pamet da više nepropisno odbaci otpad“, izjavila je u Dnevniku Nove TV pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić te dodala kako će kazne sigurno biti u visini jedne prosječne plaće u Zagrebu, ovisi o količini i vrsti otpada.

Prijeti li Zagrepčanima drastično poskupljenje odvoza smeća?

Iz Zagrebačkog holdinga priopćili su u četvrtak kako su netočne informacije da bi u Zagrebu od travnja mogla dvostruko poskupjeti cijena odvoza miješanog komunalnog otpada te kako u ovom trenutku još uvijek ne mogu govoriti o bilo kakvoj korekciji cijene odvoza miješanog komunalnog otpada niti precizirati datum stupanja na snagu cjenika koji je još uvijek u izradi.

5 do 12: Zagrepčani i Zagrepčanke protiv poskupljenja i gušenja u smeću

Zelena akcija poziva građane i građanke Zagreba na okupljanje u srijedu, dana 30. siječnja 2019. godine, u 11:55 sati ispred Gradske uprave Grada Zagreba (Trg Stjepana Radića 1), kako bi u što većem broju zahtijevali promjene u katastrofalnom sustavu gospodarenja otpadom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER