Renato Petek o sustavu gospodarenja otpadom u Zagrebu

„Preuzeli smo obveze dostizanja ciljeva odlaganja, sortiranja i odvajanja koje ne ispunjavamo zbog sporosti provedbe i loše realizacije zacrtanih planova.‬“

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek govorio je danas na N1 televiziji o problematici gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu.

„Nezaustavljivo klizimo prema trenutku kada će RH zbog neuspostave sustava gospodarenja otpadom morati plaćati penale EK u iznosu oko 300.000,00 kn dnevno“, rekao je Renato Petek, zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Renato Petek, jedan od najaktivnijih oporbenih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, govorio je danas na N1 televiziji o problemima odvoza otpada, poskupljenju te usluge, penalima koje ćemo plaćati zbog neispunjenja preuzetih obveza prema EU, ali i situaciji oko GUP-a grada Zagreba nesuglasju HDZ-a i stranke BM365. Također, u svom gostovanju na N1 televiziji Petek je pojasnio i situaciju oko smrada fekalija u kojem se već mjesecima guše stanovnici Botinca zbog izgrađene nove kanalizacije.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Treći prosvjed protiv Bandića: Dosta je!

Veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine, pod nazivom „Dosta je!“, održat će se u subotu 1. veljače, s početkom u 16:00 sati na Trgu bana Jelačića. Organizatori su inicijativa „Zagreb te zove“ te udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad.

Zagreb zatrpan smećem, a pročelnica najavljuje kazne za građane

„Onaj tko jednom dobije kaznu, neće mu pasti na pamet da više nepropisno odbaci otpad“, izjavila je u Dnevniku Nove TV pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić te dodala kako će kazne sigurno biti u visini jedne prosječne plaće u Zagrebu, ovisi o količini i vrsti otpada.

Bez evidencije o preuzetoj količini nema ni naplate nove cijene odvoza smeća

„Poslije 15 godina 'planiranja' sustava za gospodarenje otpadom pod palicom gradonačelnika Bandića građanima prijeti kaos oko završne faze uspostave odvojenog prikupljanja otpada, kao i naplate istog. Ovo je rezultat nerada i neplanskog djelovanja, a sve će morati platiti građani!“, izjavio je Renato Petek.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER