Europski tjedan sporta u Rijeci - Back2Track

Povodom Europskog tjedna sporta u Rijeci će se u srijedu 25. rujna u 9.30 sati na terminalu na Riječkom lukobranu održati sportsko-rekreativno-zabavni program za djecu pod nazivom „Back2Track“.

Program provodi Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“ u sklopu Erasmus+ Sport projekta “Back2Track”, koji se bavi promicanjem i poticanjem djece na tjelesnu aktivnost i bavljenje sportom, a sufinanciran je sredstvima Europske unije. Osim u Hrvatskoj, projekt se provodi i u Bugarskoj i Belgiji.

Program u trajanju od 90 minuta vodit će riječki treneri i kineziolozi, koji će na zabavan način sa 60-ero djece proći vježbe zagrijavanja i istezanja, borilačke vještine te tradicionalne igre poput boćanja.

U slučaju kiše, događaj će se umjesto na terminalu održati u judo dvorani SRC-a “Kantrida“.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Program čitanja sportske lektire dostupan online

Od ponedjeljka, dana 6. travnja 2020., program „Sportska lektira“ namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola, dostupan je putem YouTube kanala Riječkog sportskog saveza.

Čakovec kandidat za titulu „European City of Sport 2020“

Proteklog tjedna u Čakovcu je boravila četveročlana delegacija European Capitals and Cities of Sport Federation (ECES), koja je posjetila sportska borilišta, sportske klubove i udruge koje se bave sportom i rekreacijom, a djeluju na području Grada Čakovca. Razlog posjeta bila je evaluacija čakovečke kandidature za Europski grad sporta iduće godine.

Riječki zeleni tjedan 2019.

U Rijeci je u srijedu najavljen program „Riječkog zelenog tjedna“ koji će od 13. do 19. svibnja donijeti mnoštvo edukativnih, kreativnih i ekoloških aktivnosti na različitim lokacijama u gradu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER