Okončajmo doba kaveza!

Peticija ima za cilj zabranu kaveznog uzgoja životinja u Europi

U sklopu inicijative „Okončajmo doba kaveza” pokrenuto je prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži zabrana držanja životinja s farmi u kavezima. U ovom trenutku nedostaje još samo 111 potpisa! Potpišite peticiju i budite dio promjene!

Držanje životinja u kavezima je okrutno i bešćutno. Stotine milijuna životinja diljem svijeta trpe tu noćnu moru. Svinje su prisiljene svoju djecu hraniti u gestacijskim kavezima; jako mlada telad zatočena je u pojedinačnim boksevima, a većina kokoši još uvijek cijeli životni vijek provedu u kavezima.

U rujnu 2018. godine više od stotinu organizacija za zaštitu životinja i okoliša diljem Europe udružilo je snage i lansiralo Europsku građansku inicijativu (ECI) #EndTheCageAge. Ova europska peticija traje godinu dana s konkretnim ciljem – zabranom kaveznog uzgoja životinja u Europi.

Mreža za inicijativu „Okončajmo doba kaveza“ ujedinjuje zaštitu životinja te političke i ekološke organizacije u zajedničkom cilju – ukidanju korištenja kaveza. 94 % ljudi u Europi vjeruje da je zaštita dobrobiti životinja na farmama važna, a 82 % vjeruje da životinje na farmama trebaju biti bolje zaštićene.

170 europskih udruga u samo devet mjeseci uspjelo je skupiti milijun potpisa koji će biti upućeni Europskoj komisiji kako bi se pokrenula zabrana kaveznog uzgoja životinja. Da bi ova peticija dobila na važnosti te time Republika Hrvatska doprinijela europskoj inicijativi za ukidanje kaveza, potrebno je skupiti 1.250 potpisa do kraja današnjeg dana, odnosno do ponoći 11.9.2019. U ovom trenutku nedostaje još samo 111 potpisa!

Od iznimne je važnosti da Republika Hrvatska pruži podršku opisanoj inicijativi. Stoga potpišite peticiju za ukidanje kaveza i potaknite druge da čine isto!

Peticija je dostupna na ovoj poveznici. Budite i vi dio promjene!

VEZANE VIJESTI

Podcjenjujemo li količinu mikroplastike u oceanima?

Nakon što je nedavno otkrivena dosad najviša razina mikroplastike na morskom dnu, novo istraživanje pokazuje da u oceanima može biti daleko više mikroplastike nego što je prvotno procijenjeno.

Globalni pokret za ukidanje kaveza i klimatske promjene

Udruga Pobjede, kao dio globalnog pokreta i članica svjetskih koalicija udruga i organizacija za ukidanje kaveznog uzgoja, već treću godinu radi na informiranju i senzibiliziranju javnosti o problemima intenzivne industrijske farmske proizvodnje.

Jeste li za potpunu zabranu petardi?

Zasigurno još pamtite nedavne blagdane i teror petardama koje ste morali trpjeti zajedno sa svojim dvonožnim i četveronožnim članovima obitelji. Upravo vam se pruža prilika da sljedeće božićne i novogodišnje blagdane dočekate bez buke petardi, a udruga Prijatelji životinja traži vašu pomoć.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER