Okončajmo doba kaveza!

Peticija ima za cilj zabranu kaveznog uzgoja životinja u Europi

U sklopu inicijative „Okončajmo doba kaveza” pokrenuto je prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži zabrana držanja životinja s farmi u kavezima. U ovom trenutku nedostaje još samo 111 potpisa! Potpišite peticiju i budite dio promjene!

Držanje životinja u kavezima je okrutno i bešćutno. Stotine milijuna životinja diljem svijeta trpe tu noćnu moru. Svinje su prisiljene svoju djecu hraniti u gestacijskim kavezima; jako mlada telad zatočena je u pojedinačnim boksevima, a većina kokoši još uvijek cijeli životni vijek provedu u kavezima.

U rujnu 2018. godine više od stotinu organizacija za zaštitu životinja i okoliša diljem Europe udružilo je snage i lansiralo Europsku građansku inicijativu (ECI) #EndTheCageAge. Ova europska peticija traje godinu dana s konkretnim ciljem – zabranom kaveznog uzgoja životinja u Europi.

Mreža za inicijativu „Okončajmo doba kaveza“ ujedinjuje zaštitu životinja te političke i ekološke organizacije u zajedničkom cilju – ukidanju korištenja kaveza. 94 % ljudi u Europi vjeruje da je zaštita dobrobiti životinja na farmama važna, a 82 % vjeruje da životinje na farmama trebaju biti bolje zaštićene.

170 europskih udruga u samo devet mjeseci uspjelo je skupiti milijun potpisa koji će biti upućeni Europskoj komisiji kako bi se pokrenula zabrana kaveznog uzgoja životinja. Da bi ova peticija dobila na važnosti te time Republika Hrvatska doprinijela europskoj inicijativi za ukidanje kaveza, potrebno je skupiti 1.250 potpisa do kraja današnjeg dana, odnosno do ponoći 11.9.2019. U ovom trenutku nedostaje još samo 111 potpisa!

Od iznimne je važnosti da Republika Hrvatska pruži podršku opisanoj inicijativi. Stoga potpišite peticiju za ukidanje kaveza i potaknite druge da čine isto!

Peticija je dostupna na ovoj poveznici. Budite i vi dio promjene!

VEZANE VIJESTI

Radionica o provedbi Zakona o zaštiti životinja

Hrvatska zajednica županija i udruga Prijatelji životinja pozivaju na radionicu o Zakonu o zaštiti životinja i njegovoj provedbi. Zakon o zaštiti životinja donio je mnoge novosti koje se tiču i hrvatskih županija te one mogu odigrati ključnu ulogu u njegovoj provedbi.

Drukčiji Uskrs - bez zdrobljenih pilića, milijuna jaja i kupovine kunića

Znate li da zbog jaja koje ćete kupiti za uskrsne blagdane kokoši pate nagurane u kavezima i da pilići nikada ne vide svoju majku, dok muške piliće melju žive? Prijatelji životinja pozivaju vas da pokažete malo suosjećanja i da umjesto kokošjih jaja za bojanje izaberete drvena, a umjesto kupnje kunića ili pilića kao zabave za djecu udomite napuštenog psa ili mačku. Uskrsne blagdane možete proslaviti uživajući i u ukusnim veganskim jelima!

Pridružite se velikoj povorci trećeg Marša za životinje!

Prema najavi Prijatelja životinja koji s Udrugom Pobjede u subotu 13. travnja u Zagrebu organiziraju treći Marš za životinje, očekuju se sudionici iz svih krajeva Hrvatske i susjednih država, a podržale su ga i najveće svjetske organizacije za zaštitu prava životinja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER