Poziv za ulazak jedanaeste generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka

Javni poziv za ulazak jedanaeste generacije korisnika u Startup inkubator bit će otvoren u razdoblju od 09.09. do 20.10.2019.

U ponedjeljak 9. rujna u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info) održat će se konferencija s koje će se uputiti javni poziv svima zainteresiranima za ulazak u Startup inkubator Rijeka.

Konferenciji će prisustvovati Jana Sertić, pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije PORIN d.o.o. i Neven Vorkapić iz tima „Kapela Distilling Company“, pobjednik 10. generacije Startup inkubatora Rijeka.

U Startup inkubatoru Rijeka je do sada boravilo deset generacija korisnika te je svoje ideje razvijalo 149 timova, odnosno 383 korisnika, koje je mentoriralo više od 35 mentora iz različitih područja (marketing, dizajn, intelektualno vlasništvo, pravo, razvoj poslovnog modela, financiranje projekta, računovodstvo malih i srednjih poduzetnika, komercijalizacija inovacija, poslovne komunikacije, 3D print i dr.).

Javni poziv za ulazak jedanaeste generacije korisnika u Startup inkubator bit će otvoren u razdoblju od 09.09. do 20.10.2019. godine. Nova generacija počinje s radom 28.10.2019. godine.

U cilju približavanja modela rada timova u Startup inkubatoru, bit će održana informativna predavanja na riječkim fakultetima, Gradskoj knjižnici Rijeka (Poslovni kutak), Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i dr.

Za sve kojima je potrebna pomoć oko provjere ideja i sastavljanja prijave bit će održana radionica na temu „Kako do ideje i prijave za Startup?“ i to u dva termina: 20.09.2019. godine (petak) te 17.10.2019. godine (četvrtak) u Startup inkubatoru s početkom u 18:00 h.

Više o Javnom pozivu i predavanjima na Startup Rijeka i Facebook stranici.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Pariz testira „leteće“ taksije kao budućnost gradskog prijevoza

Zbog problema onečišćenja zraka, prometnih gužvi i zasićenja javnim prijevozom koji sve češće „puca po šavovima“, Parižanke i Parižani se u sve većem broju odlučuju na korištenje bicikala. Startup tvrtka SeaBubbles nudi rješenje koje uključuje prijevoz rijekom Seineom, no još uvijek nije postigla konačan dogovor s pariškom gradskom upravom.

Grad Beč je nova Silicijska dolina

Opće je poznato kako je glavni austrijski grad Beč od svih gradova na svijetu najugodniji za život te da je više puta proglašen najboljim gradom na svijetu po kvaliteti življenja. Iako će tu titulu vjerojatno još dugo zadržati, Beču nova priznanja ne prestaju pristizati.

Sve više međunarodnih tvrtki otvara podružnice u Beču

Prošle je godine u Beču ponovno ostvaren rekordan porast broja podružnica stranih tvrtki – zbog Brexita je posebno porastao broj britanskih tvrtki koje su već sada po zastupljenosti na drugom mjestu, a austrijska metropola privlači i brojne tvrtke iz istočne Europe te se sve više usredotočuje na startupove.

U Rijeci završena EASA, najveća europska konferencija studenata arhitekture

Završnom izložbom na Grobničkoj rivi i u prostoru skladišta Exportdrva privedena je kraju ovogodišnja EASA, najveća europska konferencija studenata arhitekture koja se protekla dva tjedna održavala u Rijeci uz sudjelovanje više od 600 studenata iz cijelog svijeta, javlja Novi list.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER