U zračnoj luci Dulles postavljene Sleepbox kabine za spavanje

Umorni ste? Čekate let, a morali biste se malo ispružiti? Odsad na aerodromu možete iznajmiti kabinu za spavanje. Ne u Zagrebu ili Splitu, već u Washingtonu D.C.

Sleepboxove kabine za spavanje instalirane su u zračnoj luci Dulles (IAD) u Washingtonu D.C. prema projektu arhitektonskog studija 3877.

Sleepbox odnedavno ima 16 svojih kabina za spavanje u zračnoj luci Dulles (IAD) u Washingtonu D.C. koje se mogu iznajmiti na najmanje sat vremena, a putnicima nude mjesto za odmor u potpunoj privatnosti. Ako se zateknete u ovoj zračnoj luci, Sleepbox Lounge možete pronaći u blizini izlaza A15 iznad aerodromske željezničke stanice gdje se na površini od 111 četvornih metara nalaze dva reda ovih „luksuznih“ kabina za spavanje.

  • Foto: Sleepbox / Natalie Kaufler

Prvi model Sleepbox kabina za spavanje izradili su Mikhail Krymov i Alexey Goriainov iz Arch Grupe, a predstavio ga je Dezeen 2009. godine. Deset godina kasnije redizajnirane Sleepbox kabine je u međunarodnoj zračnoj luci Dulles postavio lokalni arhitektonski studio 3877. Stijenke kabina presvučene su furnirima bijele i sive boje, tepisi su izrađeni od recikliranog najlona, a malena unutrašnjost upotpunjena je LED rasvjetom i opremljena bežičnom regulacijom temperature, rasvjete u nekoliko boja i Bluetooth zvučnika. Svaka od standardnih kabina površine četiri četvorna metra i nešto manjih kompaktnijih kabina (3,2 m2) ima vrata koja se mogu zaključati i sve su opremljene ugrađenim krevetom i sklopivim stolićem.

  • Foto: Sleepbox / Natalie Kaufler

Sve što vam treba je pametni telefon i Sleepbox aplikacija pomoću koje možete izvršiti rezervaciju kabina, otključati je te regulirati temperaturu i rasvjetu. Sobe se mogu iznajmiti na najmanje sat vremena, a dodatno vrijeme najma dostupno je u periodima od po 15 minuta.

  • Foto: Sleepbox / Natalie Kaufler

Sleepbox planira postavljanje svojih kabina za spavanje i u drugim zračnim lukama diljem SAD-a, kao i otvaranje prvog Sleepbox hotela i to još ove godine. Kabine u prvom hotelu ovog tipa bit će lijepo i suvremeno opremljene, raspolagat će i malim kupaonicama, a uz njih će se nalaziti i zajednički prostori za opuštanje. Svakako treba naglasiti kako će smještaj u tim kabinama biti jeftiniji i do 30 % u odnosu na standardne hotelske sobe.

  • Foto: Sleepbox / Natalie Kaufler

Slična rješenja kabina za kratki odmor i spavanje postavio je već američki startup za proizvodnju madraca Casper u New Yorku, a koriste ih pojedini glazbeni festivali, kao i Hassell & Draisci Studio u svojoj londonskoj spavaonici.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Zaboravite plastiku ako letite za Dubai

Zračne luke u Dubaiju su početkom godine zabranile plastiku za jednokratnu upotrebu, a najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata svoju budućnost nastoji graditi bez plastike, javlja Euronews.

Bioplastika od ljuski rakova za beskonačno recikliranje!

Četiri dizajnera s londonskog Kraljevskog koledža umjetnosti i Imperial koledža razvili su seriju uređaja koji otpadnu morsku hranu pretvaraju u biorazgradivu bioplastiku koja se može beskonačno reciklirati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER