Izložba „Otok Rava“ u Tiflološkom muzeju

Prva izložba iz ciklusa multisenzornih izložbi „Netaknuta priroda“

Tiflološki muzej vas pozva na otvorenje izložbe „Otok Rava“ iz ciklusa višeosjetilnih izložbi u ponedjeljak 10. lipnja u 19 sati.

Izložbom koju Tiflološki muzej u suradnji s Udrugom za održivi razvoj otoka Rave otvara u ponedjeljak 10. lipnja započinje četverogodišnji ciklus multisenzornih izložbi zajedničkog nazivnika „Netaknuta priroda“. Ideja prikaza dijelova netaknute prirode potaknuta je željom da se osobama oštećena vida na osebujan, multisenzorni način predstave i prikažu još uvijek sačuvani, prirodni dragulji naše zemlje, baš poput otoka Rave.

Tiflološki muzej Vas s guštun poziva na izložbu Otok Rava u ponediljak, 10. šestoga u sedan popodne. Svi furešti i domaći su dobrodošli do 31. osmoga.

Izložba je otvorena do 31. kolovoza 2019. godine.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Zagrebu održana tribina o suradničkim vijećima u zaštićenim područjima

Važnost uključivanja lokalnih zajednica i drugih zainteresiranih dionika (poljoprivreda, šumarstvo, vodno gospodarstvo, turizam…) za održivo i transparentno upravljanje zaštićenim područjima međunarodno je priznata, a svijest o tome posljednjih 20-ak godina sve više raste i u Hrvatskoj.

Građa Hrvatskog prirodoslovnog muzeja seli na novu lokaciju

Zgrada muzeja, smještenog u spomeničkoj gornjogradskoj palači Amadeo, i dalje je neuporabljiva, a građa, s više od milijun primjeraka, od srpnja do prosinca seli se na novu lokaciju u Novom Petruševcu. Kako ne bi došlo do daljnjih oštećenja na zgradi organizirano je podupiranje stubišta i kritičnih mjesta u zgradi.

Parku prirode Papuk produljen status UNESCO svjetskog geoparka

Papuk je zaštićen u kategoriji parka prirode 1999. godine zbog iznimne prirodne vrijednosti što obuhvaća veliku raznolikost staništa i vrsta biljaka i životinja, ali isto tako i geološku raznolikost zastupljenu u brojnim geološkim tvorevinama nastalih u različitim periodima prošlosti Zemlje.

Sisak: Brod „Juran i Sofija“ ponovno plovi rijekom Kupom

Brod „Juran i Sofija“, koji je prošle godine bio na temeljitom remontu, ponovno  plovi rijekom Kupom te je od subote, 27. lipnja, ponovno na raspolaganju posjetiteljima Siska i Parka prirode Lonjsko polje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER