Budite i vi na panoramskoj fotografiji na biciklima

U ponedjeljak 10. lipnja dođite sa svojim biciklima na snimanje panoramske fotografije ispred Hrvatskog državnog arhiva

Povodom Međunarodnog dana arhiva Hrvatski državni arhiv otvara izložbu o 200. obljetnici patentiranja bicikla, a Sindikat biciklista poziva građane da u ponedjeljak 10. lipnja sa svojim biciklima dođu na otvorenje izložbe i tako obilježe panoramsku fotografiju.

Međunarodni dan arhiva u cijeloj će Hrvatskoj i u svim državnim arhivima ove godine biti posvećen obljetnici patentiranja bicikla, a koordinator obilježavanja krovna je strukovna udruga hrvatskih arhivista – Hrvatsko arhivističko društvo, uz suradnju i potporu Sindikata biciklista.

Središnje događanje odvijat će se u ponedjeljak 10. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu, na Marulićevom trgu 21. U 12:30 sati predviđeno je snimanje panoramske fotografije biciklista, bicikala i svih zaljubljenika u bicikl ispred zgrade Hrvatskog državnog arhiva, a u 13 sati otvara se izložba o biciklu u Hrvatskom državnom arhivu. Otvorenju izložbe nazočit će Dinko Čutura, ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva, Ana Štimac, autorica izložbe iz Hrvatskog državnog arhiva, Tena Šarić iz Sindikata biciklista, Slavko Juraga, Nj.E. Christian Thorning, veleposlanik Kraljevine Danske u RH te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Po otvorenju izložbe u 13:30 sati održat će se i prigodna nagradna igra na kojoj možete osvojiti bicikl. Bit će i drugih zanimljivih događanja poput Ciklokina - kina upogonjenog okretanjem pedala, s projekcijom filmskih zapisa iz Hrvatskog filmskog arhiva.

Izložba u Hrvatskom državnom arhivu moći će se posjetiti do 14. lipnja od 9 do 16 sati, a program obilježavanja Međunarodnog dana arhiva možete preuzeti ovdje.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Predavanje: Kako bicikl mijenja lice grada?

Sindikat biciklista poziva na predavanje „Kako bicikl mijenja lice grada?“ koje će u srijedu 2. listopada održati zagrebački student medicine Janko Večerina.

Bicikliranjem do zdravlja

Stiglo je proljeće, vrijeme je da izvadite bicikle iz garaže i uputite se u prirodu! Sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilištu u Zagrebu poziva vas na bicikliranje na Jarunu svake nedjelje tijekom mjeseca svibnja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER