Nove prometnice i lokacije u Gospodarskoj zoni Jalševac

Jaska dobila 4,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novih prometnica i otvaranje novih lokacija budućim investitorima u GZ Jalševac

Gradonačelniku grada Jastrebarskog, Zvonimiru Novoselu, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat, uručio je Odluku o financiranju projekta „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom, vrijednu oko 4,2 milijuna kuna.

Prošlog petka u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta upriličena je svečanost dodjele Odluka o financiranju u okviru Poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ za 46 gradova i općina s područja Republike Hrvatske. Poziv je bio namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju, a prijavitelji su putem istog mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

Na Poziv se prijavilo ukupno 66 projektnih prijedloga, a uvjete je zadovoljilo 46 jedinica lokalne samouprave, a među njima i Grad Jastrebarsko s projektom „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom“, ukupne procijenjene vrijednosti od oko 6,5 milijuna kuna.

Ovom Odlukom Grad Jastrebarsko dobio je oko 4,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ulaganje u Gospodarsku zonu Jalševac, odnosno izgradnju dijela dvaju novih prometnica (T2 i T3) u duljini od oko 700 metara i s kompletnom infrastrukturom (vodovod, odvodnja, distributivna telekomunikacijska kanalizacija, javna rasvjeta, nogostup s obje strane prometnice, hortikulturno uređenje), a čijim izgradnjama će se ujedno otvoriti nove lokacije budućim investitorima. Izgradnja dijela T2 i T3 prometnica koje se pružaju od željezničke pruge prema naselju Čabdin ujedno je i početak izgradnje prometne mreže u samoj zoni kakva je u budućnosti predviđena urbanističkim planom.

„Projekte za koje se želi ostvariti sufinanciranje iz drugih izvora potrebno je pametno i kvalitetno pripremiti. Sam proces pripreme projekata, prijave, a na kraju i realizacije traje (pre)dugo, i zato je potrebno planirati kontinuirano i nekoliko godina unaprijed. Ovime smo ponovno dokazali da smo bili spremni, a da smo spremni i za budućnost dokaz su i drugi projekti koji su prijavljeni, pripremljeni ili pak u pripremi“, poručio je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Gospodarska zona Jalševac je jedna od najvećih u Zagrebačkoj županiji te u njoj trenutno posluje 25 gospodarskih subjekata s oko 1.000 zaposlenih. Gradski poticaji za investitore su iznimno važni za uspješno poslovanje Zone, kao i kontinuirano ulaganje u njen razvoj što će se realizacijom ovog projekta podići na još višu razinu u smislu stvaranja još povoljnijeg poslovnog okruženja.

Grad Jastrebarsko / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Jastrebarsko: Dva projekta iz EU fondova

Grad Jastrebarsko je tijekom listopada osigurao novac za dva vrlo značajna projekta. Početkom mjeseca potpisan je ugovor s Hrvatskim vodama o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekta vodno-komunalne infrastrukture u vrijednosti od gotovo 170 milijuna, a danas je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisan ugovor vrijedan 1,8 milijuna kuna za energetsku obnovu Glazbene škole Jastrebarsko.

Od Čakovca do Zagreba vlakom za manje od 50 minuta

Počinje realizacija velikog i zahtjevnog projekta brze pruge od Čakovca i Varaždina preko Lepoglave i Zaboka do Zagreba, koja će omogućiti višestruko kraća putovanja sa sjevera Hrvatske do glavnoga grada. Prvi korak dogodio se u Županijskoj palači u Varaždinu, gdje je potpisan sporazum o partnerstvu na projektu „Povezivanje željeznicom unutar funkcionalne regije Središnje Hrvatske“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER