Međunarodna konferencija SMSS 2019

Rovinj, 20.-22. ožujka 2019.

Međunarodna konferencija SMSS 2019 na temu održivog razvoja materijala, sustava i građevina, kao prateći događaj proljetne konvencije međunarodne organizacije RILEM, održava se u Rovinju od 20.-22. ožujka 2019. godine. Ova se konferencija također organizira u sklopu proslave 100. obljetnice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Međunarodnu konferenciju SMSS 2019 na temu održivog razvoja materijala, sustava i građevina, koja se održava u Rovinju od 20.-22. ožujka 2019. godine kao prateći događaj proljetnog godišnjeg sastanka međunarodne organizacije RILEM - Réunion Internationale des Laboratoires et Experts des Matériaux, systèmes de construction et ouvrages (Međunarodna organizacija svjetskih znanstvenika i stručnjaka u građevinarstvu sa sjedištem u Parizu).

Cilj konferencije je okupiti vodeće svjetske stručnjake iz specifičnih područja, kako bi zajednički na istom mjestu raspravili i zamislili budući globalni održivi razvoj materijala, sustava i struktura na holistički način.

Teme konferencije su:

  • Nova generacija građevinskih materijala,
  • Energetska učinkovitost zgrada i zakonodavstvo,
  • Trajnost, monitoring i sanacija građevina,
  • Izazovi u projektiranju i upravljanju građevinama te
  • Nove metode karakterizacije materijala i građevina.

U okviru konferencije će se također održati simpozij za doktorande, a Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP) te Američkog instituta za beton (American Concrete Institute - ACI) i Međunarodne udruge za mostove i konstrukcije (International Association for Bridge and Structural Engineering - IABSE).

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Austrijski biciklistički samit ovog ožujka u Beču

U Beču se od 29. do 31. ožujka ove godine održava 13. Austrijski biciklistički samit. Radi se o najvažnijoj stručnoj konferenciji o biciklizmu u toj zemlji, a okupit će oko 500 austrijskih i stranih stručnjaka iz područja gospodarstva, uprave, znanosti te predstavnika politike i nevladinih organizacija.

Prva bio-opeka od ljudskog urina

Bio-opeku od ljudskog urina, prvu takvog tipa na svijetu, izradila je Suzanne Lambert, studentica diplomskog studija građevine na Sveučilištu u Cape Townu (UCT) pod vodstvom dr. Dyllon Randalla, čime su predstavljena inovativna rješenja u procesima oporavka otpada.

Kuća Goldtree dizajnirana je za održivi obiteljski život

Kada vam djeca porastu, vaša kuća iznenada postane premala. Život s blizancima tinejdžerima i svim njihovim bučnim posjetama prijatelja može postati pomalo naporan za roditelje koji mir i tišinu mogu pronaći jedino u svojoj sobi. Jedna takva obitelj potražila je pomoć arhitekata i preuredila svoj dom kako bi izbjegla sve izazove suživota s blizancima u tinejdžerskim godinama i stvorila posve novo ugodno mjesto za život.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER