CGO Biljane Donje: Eko d.o.o. je konačno pred potpisom ugovora!

Projekt od strateškog značaja za Zadarsku županiju može u realizaciju

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila je žalbu poljske tvrtke Control Process kao neosnovanu, što znači da zadarska tvrtka Eko d.o.o. za 15 dana konačno može potpisati ugovor o projektiranju i gradnji CGO Biljane Donje sa slovenskom tvrtkom Riko.

Prema danas objavljenom rješenju Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave odbijena je kao neosnovana i druga žalba poljske tvrtke Cotrol Process S.A. iz Krakowa, čime s današnjim danom počinje teći rok mirovanja od 15 dana nakon kojega Dino Perović, direktor zadarske tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije koja vodi posao izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, konačno može potpisati ugovor o projektiranju i izgradnji sa slovenskom tvrtkom Riko d.o.o. iz Ljubljane.

Podsjećamo, ljubljanska tvrtka Riko d.o.o. je na javnom natječaju u listopadu prošle godine ponudila iznos od 368,4 milijuna kuna bez PDV-a, a poljski Control Process čak 439,7 milijuna kuna. Nakon što je od dvije navedene elektronski pristigle ponude kao ekonomski najpovoljnija ocijenjena ponuda slovenske tvrtke, Poljaci su se dva puta žalili, a rješenjem DKOM-a konačno su i odbijeni.

Osim odbijanja žalbe, DKOM je kao neosnovan ocijenio i zahtjev poljske tvrtke za održavanje usmene rasprave smatrajući da za to ne postoje zakonom predviđeni razlozi. Tvrtka Control Process je postavila i zahtjev za naknadu troškova žalbenog postupka u ukupnom iznosu od 101.562,50 kuna, no zbog neosnovane žalbe ne pripada joj ni pravo na naknadu navedenih troškova.

Projekt izgradnje CGO-a Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Kohezijskog fonda.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Skini se s plastike, navuci se na prirodu!

WWF poziva sve pojedince, gradove i poduzeća da se 30. ožujka 2019. uključe u akciju gašenjem svjetla, ali i pozivom svjetskim vladama da uvedu globalni pravno obvezujući sporazum da se spriječi onečišćenje mora plastikom!

CGO Biljane Donje: Poigravanje sa zadarskim projektom od 50 milijuna eura

Ako u Zadru postoji projekt kojega vlast nepokolebljivo i pod svaku cijenu brani, a opozicija jednako tako ustrajno napada, onda je to izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim. Dodatnu težinu cijeloj priči daje podatak kako se radi o investiciji teškoj 50 milijuna eura od čega čak 70,65 posto osigurava Kohezijski fond Europske unije, piše Zadarski.hr.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER