CGO Biljane Donje: Eko d.o.o. je konačno pred potpisom ugovora!

Projekt od strateškog značaja za Zadarsku županiju može u realizaciju

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila je žalbu poljske tvrtke Control Process kao neosnovanu, što znači da zadarska tvrtka Eko d.o.o. za 15 dana konačno može potpisati ugovor o projektiranju i gradnji CGO Biljane Donje sa slovenskom tvrtkom Riko.

Prema danas objavljenom rješenju Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave odbijena je kao neosnovana i druga žalba poljske tvrtke Cotrol Process S.A. iz Krakowa, čime s današnjim danom počinje teći rok mirovanja od 15 dana nakon kojega Dino Perović, direktor zadarske tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije koja vodi posao izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, konačno može potpisati ugovor o projektiranju i izgradnji sa slovenskom tvrtkom Riko d.o.o. iz Ljubljane.

Podsjećamo, ljubljanska tvrtka Riko d.o.o. je na javnom natječaju u listopadu prošle godine ponudila iznos od 368,4 milijuna kuna bez PDV-a, a poljski Control Process čak 439,7 milijuna kuna. Nakon što je od dvije navedene elektronski pristigle ponude kao ekonomski najpovoljnija ocijenjena ponuda slovenske tvrtke, Poljaci su se dva puta žalili, a rješenjem DKOM-a konačno su i odbijeni.

Osim odbijanja žalbe, DKOM je kao neosnovan ocijenio i zahtjev poljske tvrtke za održavanje usmene rasprave smatrajući da za to ne postoje zakonom predviđeni razlozi. Tvrtka Control Process je postavila i zahtjev za naknadu troškova žalbenog postupka u ukupnom iznosu od 101.562,50 kuna, no zbog neosnovane žalbe ne pripada joj ni pravo na naknadu navedenih troškova.

Projekt izgradnje CGO-a Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Kohezijskog fonda.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

„Croatia: Full Of Plastic!“

U Hrvatskoj ćemo još pričekati na zabranu plastičnih vrećica i ostalih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu te se nećemo svrstati uz bok država članica EU-a i ostatka svijeta koje su uvođenjem zabrane odlučile utjecati na rješavanje plastične krize.

CGO Biljane Donje bit će završen do 2022. godine

Jučer je u zadarskoj Kneževoj palači potpisan ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan 368.492.963,75 kuna. Prema najavi ministra Ćorića, ove godine se očekuje i potpisivanje ugovora za centre Bikarac i Babina greda.

CGO Biljane Donje: Poigravanje sa zadarskim projektom od 50 milijuna eura

Ako u Zadru postoji projekt kojega vlast nepokolebljivo i pod svaku cijenu brani, a opozicija jednako tako ustrajno napada, onda je to izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim. Dodatnu težinu cijeloj priči daje podatak kako se radi o investiciji teškoj 50 milijuna eura od čega čak 70,65 posto osigurava Kohezijski fond Europske unije, piše Zadarski.hr.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER