U Varkomu održana konferencija za novinare

Varkom očekuje stabilno poslovanje i u ovoj godini te je najavljen investicijski ciklus od 50 milijuna kuna

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u tvrtki „Varkom“ d.d. za opskrbu vodom i odvodnju otpadnih voda Varaždin govorilo se o nastavku projekta Aglomeracija Varaždin, pripajanju ludbreške tvrtke Odvodnja d.o.o. i poslovanju Varkoma u prošloj i ovoj godini.

Direktor Varkoma dr.sc. Željko Bunić najavio je nastavak projekta Aglomeracija Varaždin vrijednog 688 milijuna kuna i to bez penalizacije. Raskinuti su ugovori s dosadašnjim izvođačima iz Slovenije, novi natječaji su već u tijeku pa se najavljuje da će projekt biti završen u predviđenim rokovima do 2023. godine. U tijeku je i natječaj za završetak radova na varaždinskom pročistaču te aglomeracije u Novom Marofu, Ludbregu i Varaždinskim Toplicama tako da je pred Varkomom ogroman posao vrijedan 922 milijuna kuna.

Kako bi projekt mogao krenuti i u Ludbregu, Varkom je bez naknade preuzeo ludbrešku komunalnu tvrtku Odvodnja d.o.o. temeljnog kapitala 6 milijuna kuna. Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić izrazio je zadovoljstvo preuzimanjem ove ludbreške tvrtke s pet zaposlenih i oko 1400 korisnika jer to Ludbregu jamči kvalitetu usluge i ulazak u projekt Aglomeracije.

Direktor Varkoma Bunić pohvalio se i stabilnim poslovanjem Varkoma u 2018. godini u kojoj je ostvareno oko 1,5 milijuna kuna dobiti. Potrošnja vode je 6,3 milijuna kubičnih metara što je na razini potrošnje iz 2017. godine i za gotovo 3 milijuna kubika manje u odnosu na 1996. godinu. Unatoč problemima s poduzećem Aquatehnika čije je poslovanje stabilizirano te su vraćeni dugovi dobavljačima i radnicima, a sačuvana je materijalna imovina, financijsko poslovanje Varkoma je vrlo stabilno.

Varkom očekuje stabilno poslovanje i u ovoj godini te je najavljen investicijski ciklus od 50 milijuna kuna. Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, dravski bazeni će ponovo raditi od 1. svibnja a što je najvažnije, cijene vodnih usluga neće se mijenjati, iako je zadnja promjena cijene vode bila 2011. godine.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i gradonačelnik Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i tehnički direktor Varkoma Marijan Cesarec.

Grad Varaždin / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ludbreg: Uređuje se perivoj dvorca Batthyany

Prema projektu arhitektonskog ureda specijaliziranog za krajobraznu arhitekturu Zeleni ured d.o.o. iz Zagreba pristupilo se nastavku uređenja perivoja dvorca u središtu Ludbrega.

Saniranje odlagališta otpada Meka je samo dio velike priče razvoja Ludbrega

Priča o Ludbregu je u biti priča o tome kakva bi Hrvatska mogla biti, odnosno kakva može biti. U moru sumornih vijesti i događaja pravo je otkriće doći u sredinu u kojoj se mnogo toga kreće na bolje, gdje se vrijedno radi, stvara i ubiru rezultati.Ludbreg je ove godine hrvatski rekorder po povlačenju sredstava iz EU, a razvija se gospodarstvo, nezaposlenih gotovo da nema

Ludbreg: pametan grad koji provodi pametne projekte

Danas je u ludbreškom Hotelu „Amalia“ održana početna konferencija projekta „EcoSmartCities -  Ecological Smart and Sustainable Cities“, koji se odnosi na uspostavu ekološkog, pametnog i održivog sustava gospodarenja otpadom u prekograničnom prostoru.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER