Dvije Steore postavljene u Đakovu

Solinska pametna klupa osvaja i Slavoniju

Do sada je u Hrvatskoj i svijetu postavljeno već preko 400 pametnih klupa izum Ivana Mrvoša

Nakon Slavonskog Broda i u Đakovu su postavljene pametne klupe. Dvije klupe Steora postavljane su na Trgu J. J. Strossmayera, a njihova je vrijednost 55.825,00 kuna. Najveći dio ove investicije financirala je Turistička zajednica grada Đakova.

Ova solarna klupa, patent mladog izumitelja Ivana Mrvoša iz Solina, nudi punjenje pametnih telefona, tableta, laptopa i slično.Steora svu energiju crpi iz vlastitih solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, ne ovisi o vanjskim izvorima energije i nikad se ne gasi. S najvećim kapacitetom baterije na tržištu, 110Ah, Steora koristi duboke cikluse punjenja i pražnjenja kako bi optimalno koristila baterije tijekom cijele godine. Pažljivo upravljajući potrošnjom energije, Steora ima autonomiju od 2 dana bez punjenja zimi i 5 dana bez punjenja ljeti. Klupa je čvrsto pričvršćena za tlo i zaključana kako bi se spriječilo neovlašteno otvaranje. Instaliran je i sofisticirani sustav praćenja, koji omogućuje lociranje klupe u svakom trenutku. Tako sustav koji prati rad svih klupa odmah obavještava o slučaju gašenja, krađe ili problema u funkcioniranju Steora.

Do sada ih je u Hrvatskoj i svijetu postavljeno oko 400.

 

ekovjesnik/glas slavonije

VEZANE VIJESTI

Beograd dobiva mrežu pametnih klupa

Kako se navodi na stranicama Grada Beograda, glavni grad Srbije će nakon Londona biti prvi grad koji će dobiti mrežu pametnih klupa „Smart Bench“ razvijenih u suradnji sa srpskom startup tvrtkom „Strawberry energy”.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER