Geodetski fakultet domaćin Međunarodne konferencije „Daljinska istraživanja okoliša i GIS“

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 11. i 12. srpnja 2024. godine organizira Međunarodnu konferenciju „Daljinska istraživanja okoliša i GIS“ - „International Conference of Environmental Remote Sensing and GIS (ICERS)“.

Međunarodna konferencija „International Conference of Environmental Remote Sensing and GIS (ICERS)“ održat će se 11. i 12. srpnja 2024. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. 

Teme konferencije su: 

  • Daljinska istraživanja za praćenje okoliša 
  • GIS za održivi razvoj 
  • Upravljanje rizicima od katastrofe 
  • Očuvanje okoliša i bioraznolikost 
  • Inovacije u tehnologijama prikupljanja prostornih podataka 
  • Višekriterijsko odlučivanje i GIS 
  • Politika ublažavanja klimatskih promjena 
  • Interoperabilnost podataka 
  • Umjetna inteligencija i masivni podaci 

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao član mreže Akademija Copernicus, koja povezuje europska sveučilišta, istraživačke institucije, poslovne škole te privatne i neprofitne organizacije iz zemalja sudionica programa Copernicus i drugih zemalja, poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u obliku prezentiranja svojih istraživanja ili kao sudionike konferencije. Više informacija možete pronaći putem sljedeće poveznice..

VEZANE VIJESTI

FER provodi i pokazuje da živi ono što podučava

Nova solarna elektrana kapaciteta je 600 kW i zajedno s baterijskim spremnikom omogućit će lokalnu proizvodnju i potrošnju gotovo 50 posto ukupnih energetskih potreba FER-a.

FER nije „FER“ prema drveću

Prošlog mjeseca u pogon je puštena prva brza punionica za električna vozila na FER-u. Pozdravljamo poticanje e-mobilnosti, no jesu li zbog toga morala stradati dva stabla?

Novim materijalima i tehnologijom do zelenije ekonomije

Kako novim materijalima i tehnologijama proizvodnje elektroničku industriju učiniti zelenijom? Kako proizvesti razgradive senzore i poluvodičke komponente koji se mogu ispisivati na papiru? Kako na savitljivim podlogama od neškodljivih materijala izraditi pametne senzore koji će omogućiti nosivu ili implantabilnu medicinsku dijagnostiku u pokretu, jeftini nadzor okoliša ili dati robotima osjet dodira? Kako smanjiti ugljični otisak proizvodnje, upotrebe i odlaganje elektroničkih uređaja?

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER