Kvartovski advent na Vrbanima: Izbjegnite gužvu i veliku potrošnju

Ove i svake subote do Božića posjetite prostore udruge Vestigium na zagrebačkim Vrbanima

Udruga Vestigium poziva vas da izbjegnete gužvu u središtu grada i uštedite novac na kvartovskom advent u Vrbanima

„Naši članovi i posjetitelji već znaju kakva je atmosfera kod nas, nešto kao 'kafić uzdravlje', uvijek nekog sretneš i nekog prepoznaš, možda dogovoriš nekakav posao, ali sigurno upoznaš nove ljude i dobiješ nove ideje“, kaže Irena Borovina iz Vestigiuma, dodavši  kako im ljudi sami prilaze i nude svoja znanja i vještine, a udruga im pomaže organizirati radionicu na kojoj to mogu podijeliti s drugima.

„Mnogi su od njih već ostavili poslove i otvorili svoje obrte ili udruge zahvaljujući poticaju i podršci koju smo im pružili. Advent je vrijeme kada to sve spajamo i slavimo što smo sve napravili i postigli, uz naglasak da naš advent uvijek promovira održivost“, kaže Borovina.

Tako se svake subote do Božića u prostoru udruge na adresi Rudeška 142 i ispred njega od 10 do 13h događaju Eko plac, razmjena odjeće i knjiga, sajam kreativaca ArtiZanat i volonterski cafe.

Osim razmjene odjeće i knjiga svake subote, u subotu 16. prosinca, možete posjetiti Glamour razmjenu odjeće, na kojoj možete pronaći odjevni komad za proslavu Nove godine, bez da na njega potrošite puno novaca.

Svake subote na Vrbanima promoviraju i male, lokalne i ekološke OPG-ove, uz napomenu da požurite ako trebate plac, jer se obično sve rasproda do 11:30 sati.

Udruga je započela suradnju i s udrugom ArtiZanat, čija je ključna misija podržati razvoj lokalnog ručnog rada, a okuplja lokalne obrtnike, umjetnike i kreativce koji stvaraju jedinstvene proizvode vlastitim rukama. Tako na kvartovskom adventu možete podržati malo i rukom stvoreno.

  • Foto: Udruga Vestigium

U nastavku pročitajte što sve možete očekivati na Kvartovskom adventu na Vrbanima, uz napomenu da se sudjelovanje na pojedinim događanjima naplaćuje:

  • SMARTMUG, radionica oslikavanje emajliranih šalica uz kuhano vino, održat će se u petak 15. prosinca, od 18 do 20 sati. Cijena sudjelovanja je 23 eura, a prijaviti se možete na e-mail ana.saka.89@gmail.com.
  • KIKULU KIDS, kreativna radionica za djecu, održat će se u subotu 16. prosinca, od 10 do 12 sati.  Cijena sudjelovanja je 10 eura, a prijaviti se možete na e-mail darijacn@gmail.com.
  • TEX KREATIVNE RADIONICE, radionica izrade ukrasa od cimeta održava se u subotu, 16. prosinca, od 11 do 13 sati. Cijena sudjelovanja je 15 eura, a prijaviti se možete na e-mail  tekstilna.radionica@gmail.com.
  • BOŽIĆNI FACEPAINT, radionica oslikavanja lica održava se u subotu 16. prosinca, od  10 do 12 sati. Sudjelovanje je besplatno.
  • VEČERA IZNENAĐENJA na rasporedu je u subotu 16. prosinca, od 18 do 22 sati. Prijavite se putem obrasca, a sudjelovanje je besplatno.
  • GLAMOUR RAZMJENA ODJEĆE zakazana je za subotu 16. prosinca, od 18 do 22 sati. Prijavite se putem obrasca, a sudjelovanje je besplatno.
  • RADIONICA VEZENJA održava se u nedjelju 17. prosinca, od 15 do 18 sati. Cijena sudjelovanja je 26 eura, a prijaviti se možete na e-mail tekstilna.radionica@gmail.com.
  • BLAGDANSKA RADIONICA, radionica veganske kuhinje održava se u nedjelju 17. prosinca, od 10 do 13:30 sati. Cijena sudjelovanja je 35 eura, a prijaviti se možete na e-mail vegerucak@gmail.com.

VEZANE VIJESTI

Berlinska robna kuća NochMall postavlja nove standarde u održivoj kupovini

NochMall je prva robna kuća rabljene robe u Berlinu, ali i puno više od toga. Ovdje se na više od 2 000 četvornih metara ne prodaju samo namještaj, odjeća, kućanski uređaji i razne potrepštine za kućanstvo, igračke, knjige i još mnogo toga – čak oko 30 000 artikala koji čekaju drugi život u novom domu, već se organiziraju brojne radionice, a Berlinčani educiraju o kružnom gospodarstvu i sprječavanju nastanka otpada.

Održivi ADVENT na Vrbanima, pridružite se!

Ekološka tržnica, razmjena odjeće, kreativne radionice i druženje će se na zagrebačkim Vrbanima održavati svake subote od 26. studenog do 17. prosinca 2022. Udruga Vestigium poziva sve građanke i građane da se pridruže stvaranju održive zajednice za budućnost!

Održiva subota na Vrbanima, pridružite se!

Ekološka tržnica, tulum razmjene odjeće i radionica popravljanja računala održat će se na zagrebačkim Vrbanima u subotu 12. studenog. Udruga Vestigium poziva sve građanke i građane da se pridruže stvaranju održive zajednice za budućnost!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER