Živahno u Brezovici: Od zimskog kampa za klince do zbora pod maskama!

Od 20. do 26. veljače u Brezovici se održava pub kviz, zimski kamp za klince, zbor pod maskama, predavanje o bojanju tkanina prirodnim bojama i vikend radionica o tehnikama učenja. Iz udruge Vestigium pozivaju sve stanovnike Brezovice i okolice da odaberu nešto za sebe i ovog tjedna posjete Zadružni društveni centar Brezovica!

Brezovica je zagrebački kvart koji je do nedavno bio zakinut za društveno kulturne sadržaje. Taj je nedostatak popunila udruga Vestigium koja u prostoru Zadružnog društvenog centra Brezovica (Grančarska 2a) u Brezovici organizira razne sadržaje za sve životne dobi. Tako se u tjednu od 20. do 26. veljače u Brezovici održava pub kviz, zimski kamp za klince, zbor pod maskama, predavanje o bojanju tkanina prirodnim bojama i vikend radionica o tehnikama učenja.

PROGRAM:

PUB KVIZ – Vestigium u suradnji s najaktivnijom udrugom u Brezovici Mladi za Brezovicu organizira popularno kvizaško natjecanje u ponedjeljak, 20. veljače, s početkom u 20h u Caffe baru Green (Brezovička cesta 98b). Svi zainteresirani pozivaju se da zaprate Facebook i Instagram stranicu Mladi za Brezovicu za više informacija.

ZIMSKI KAMP ZA KLINCE – Kako su ovaj tjedan školski praznici, u ZDC Brezovica se od ponedjeljka, 20. veljače, do petka, 24. veljače, od 8 do 17h organizira zimski kamp!

„Budući da smo i sami roditelji znamo koliko je roditeljima teško organizirati čuvanje za manju školsku djecu, zato smo za njih osmislili puno praktičnih i zanimljivih aktivnosti od kuhanja do kreative, od šetanja do vrtlarenja“, najavljuje predsjednica udruge Vestigium Irena Borovina. Više informacija i prijave putem sljedeće poveznice.

ZBOR POD MASKAMA – Utorkom od 18 do 20h u Brezovici možete doći naučiti svirati ukulele ili gitaru, te zapjevati u zboru. U utorak, 21. veljače, udruga poziva i na Zbor pod maskama. Ovo raspjevano druženje na kojem možete postati omiljeni glazbenik na jedan dan, doći sa svojim instrumentima ili samo muzičkim željama, održat će se od 20:15 do 22h. Slobodno povedite klince.

Na klaviru će svirati akademski glazbenik Juraj Vivana Šokičić, uz vokalnu pratnju Maje Marije Pavlić. Ulaz je besplatan zahvaljujući podršci Grada Zagreba u projektu Kultura u Brezovici. Najava dolaska, zbog rezervacije mjesta na udruga.vestigium@gmail.com.

BOJANJE TKANINA PRIRODNIM BOJAMA – U petak, 24. veljače, od 18 do 20 h u ZDC Zelenica Vedrana Peček uvest će nas u zanimljiv i egzotičan svijete bojanja tkanina prirodnim bojama. Na predavanju možete saznati kako su ljudi u prošlosti bojali tekstil, koje biljke, minerale i životinje su upotrebljavali ili kako kod kuće krenuti s vlastitim bojadisarskim eksperimentima.  Vedrana Peček, studentica TTF-a koja se već duži niz godina bavi istraživanjem prirodnih bojila, upoznat će posjetitelje i s lokalnim biljkama i tehnikama bojadisanja, dati savjete kako iskoristiti kuhinjski otpad i kako uzgojiti vlastito bojadisarsko bilje.

Za ulaz na radionicu dobrodošla je donacija u skladu s mogućnostima, a prijave su obavezne putem sljedeće poveznice.

VIKEND EDUKACIJA: TEHNIKE UČENJA – „Ako vaš školarac ima problema s koncentracijom, motivacijom, puno utrošenog vremena, a rezultati slabi, razumijevanjem gradiva, organizacijom vremena, prijavite ga na ovu edukaciju“, poziva Borovina.

Tehnikama učenja postižemo brže usvajanje gradiva, usvajanje i pamćenje novih nepoznatih pojmova, učimo organizaciju vremena, vježbe opuštanja, razbuđivanja, oslobađanja treme.

Edukacija će se održati 25. i 26. veljače, a za sve informacije o edukaciji nazovite broj 099 37 37 531 ili pošaljite upit na tehnike.ucenja.ktm@gmail.com.

VEZANE VIJESTI

Otvoreno prvo europsko plutajuće kazalište

U dvije dvorane s 277 i 78 sjedećih mjesta te 295 m2 modularnog prostora, kazalište L'Île Ô nudit će raznovrstan program, tjedne radionice i tečajeve za djecu i mlade. Riječ je o prvoj plutajućoj građevini ove vrste u Europi, a usidrena je na obali rijeke Rhône uz most Gallieni u Lyonu.

Udruga za nezavisnu medijsku kulturu organizira radionicu „Ponesi svoje!“

Radionica „Ponesi svoje!“ ima za cilj osnažiti praksu donošenja vlastitog višekratnog posuđa u ugostiteljske objekte s ciljem punjenja istog hranom i pićem „za ponijeti“, a sve u cilju trajnog smanjenja nastanka plastičnog otpada, a posebice jednokratne plastike koja se učestalo koristi u te svrhe.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER