Udruga za nezavisnu medijsku kulturu organizira radionicu „Ponesi svoje!“

Radionica za građan(k)e održat će se u nedjelju 11. prosinca s početkom u 10 sati u prostoru Zadruge Zelenica u Brezovici (Grančarska 2a)

Radionica „Ponesi svoje!“ ima za cilj osnažiti praksu donošenja vlastitog višekratnog posuđa u ugostiteljske objekte s ciljem punjenja istog hranom i pićem „za ponijeti“, a sve u cilju trajnog smanjenja nastanka plastičnog otpada, a posebice jednokratne plastike koja se učestalo koristi u te svrhe.

Sudionice i sudionici radionice upoznat će se s inicijativom „Ponesi svoje!“ kojom bi određeni restorani i kafići podržali potrošače da donesu svoje vlastite spremnike te na koji način je potrebno održavati i čistiti takve spremnike.

Kroz radionicu će se također moći saznati sve o štetnosti jednokratne plastike za okoliš i zdravlje, Direktivi (EU) 2019/904 o smanjenju utjecaja određenih plastičnih proizvoda na okoliš te nužnosti smanjenja nastanka otpada i primjene Zero waste praksi.

Sudjelovanje na radionici možete potvrditi putem online obrasca na sljedećoj poveznici. Radionica se održava u okviru projekta „Ponesi svoje!“, financiranog iz sredstava Grada Zagreba.

Podsjetimo, Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi Zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata. Projekt je pokrenut u jednoj ulici 10. pariškog arondismana, a sada u njemu sudjeluje već više od 80 pariških restorana i desetak trgovina.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER