Zajednička ulaznica destinacije Lika polučila odličan uspjeh

Jeste li znali da je Lika uvrštena među TOP 100 svjetskih održivih zelenih destinacija za 2020. godinu?

Klaster Lika Destination već treću godinu u suradnji sa zaštićenim prirodnim područjima u destinaciji Lika u sklopu turističke ponude nudi i zajedničku ulaznicu destinacije Lika.

Upravo ono što destinaciju Lika izdvaja i čini jedinstvenom je činjenica da se u njoj osim Nacionalnog parka Plitvička jezera, kao jednog od najpoznatijeg nacionalnog parka u svijetu i najposjećenijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj nalaze i Nacionalni park Paklenica, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Park prirode Velebit, Pećinski park Grabovača, Baraćeve špilje te dolina rijeke Gacke u kojoj se nalazi Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda. Uz sva navedena zaštićena prirodna područja važno je naglasiti kako je destinacija Lika i rodno mjesto svjetski poznatog genija Nikole Tesle, u čijoj se rodnoj kući u Smiljanu danas nalazi istoimeni Memorijalni centar.

Stoga je Klaster 2018. godine u suradnji sa svim ranije nabrojanim ustanovama formirao zajedničku ulaznicu s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista u destinaciji te brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja. Kupnja zajedničke ulaznice kao i iskoristivost vouchera moguća je isključivo za vrijeme trajanja ljetne turističke sezone što je ove godine bilo od 1. lipnja do 30. rujna. Cijena ulaznice iznosila je 350,00 kn za odrasle i 250,00 kn za djecu. Pri tom je ušteda bila značajna, obzirom da je zbroj pojedinačnih ulaznica iznosio 630,00 kn.

S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa koja je promijenila turističko poslovanje zatvaranjem državnih granica, više nego ikad turizam je u Hrvatskoj bio usmjeren na domaće goste. Osim toga, ove je godine kontinentalni dio Hrvatske bio mnogo traženiji upravo radi sigurnosti gostiju, mogućnosti održavanja socijalne distance te prirodnim atrakcijama i čistoći okoliša u kojima destinacija Lika prednjači u odnosu na ostale regije. Upravo iz tih razloga ove se godine zajednička ulaznica za destinaciju Lika pokazala itekako značajnom što pokazuju podaci o broju prodanih i iskorištenih vouchera. U  odnosu na prošlu godinu,  broj iskorištenih vouchera na određenim ulazima premašuje i 500 posto. Ovakav uspjeh dodatna je motivacija da se zajednička ulaznica nastavi provoditi i u nadolazećim turističkim sezonama. 

Uz atrakcije koje omogućuje kupnja zajedničke ulaznice većina domaćih gostiju iznenadila se bogatom turističkom ponudom destinacije Like, kao i njenom kvalitetom, te najavila svoj ponovni dolazak. Iako je pandemija donijela mnogo gubitaka, ipak nas je natjerala na istraživanje vlastite okolice, regije i zemlje te nam ukazala na potrebu poštovanja i veće zaštite prirodnog bogatstva koje imamo. Zajednička ulaznica samo je jedan od povoljnosti i razloga zašto biste češće trebali posjećivati upravo destinaciju Lika. 

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Genovi započela izgradnja prvog talijanskog podmorskog tunela

Radovi na prvom talijanskom podmorskom tunelu službeno su započeli u ponedjeljak 4. ožujka. Projekt izgradnje tunela od strateške je važnosti za Genovu i cijelu Italiju, a njime će se značajno poboljšati pristup jednoj od vodećih talijanskih luka za prijevoz robe i putnika.

Destinacija Lika uvrštena među TOP 100 svjetskih održivih zelenih destinacija

Global Green Destinations međunarodna je zaklada koja okuplja svjetske održive turističke destinacije, a jučer je na Globalnim danima zelenih destinacija predstavljen popis održivih TOP 100 globalnih destinacija svijeta (Global TOP 100 Sustainable Destination) za 2020. godinu među kojima je i Lika.

Lika Quality proizvodi u najposjećenijem hrvatskom nacionalnom parku

Već četvrtu godinu zaredom Nacionalni park Plitvička jezera kroz suradnju s Klasterom Lika Destination i Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop podržava male lokalne proizvođače iz Like, omogućujući im da svoje proizvode prodaju u najposjećenijem hrvatskom nacionalnom parku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER