Zajednička ulaznica destinacije Lika polučila odličan uspjeh

Jeste li znali da je Lika uvrštena među TOP 100 svjetskih održivih zelenih destinacija za 2020. godinu?

Klaster Lika Destination već treću godinu u suradnji sa zaštićenim prirodnim područjima u destinaciji Lika u sklopu turističke ponude nudi i zajedničku ulaznicu destinacije Lika.

Upravo ono što destinaciju Lika izdvaja i čini jedinstvenom je činjenica da se u njoj osim Nacionalnog parka Plitvička jezera, kao jednog od najpoznatijeg nacionalnog parka u svijetu i najposjećenijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj nalaze i Nacionalni park Paklenica, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Park prirode Velebit, Pećinski park Grabovača, Baraćeve špilje te dolina rijeke Gacke u kojoj se nalazi Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda. Uz sva navedena zaštićena prirodna područja važno je naglasiti kako je destinacija Lika i rodno mjesto svjetski poznatog genija Nikole Tesle, u čijoj se rodnoj kući u Smiljanu danas nalazi istoimeni Memorijalni centar.

Stoga je Klaster 2018. godine u suradnji sa svim ranije nabrojanim ustanovama formirao zajedničku ulaznicu s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista u destinaciji te brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja. Kupnja zajedničke ulaznice kao i iskoristivost vouchera moguća je isključivo za vrijeme trajanja ljetne turističke sezone što je ove godine bilo od 1. lipnja do 30. rujna. Cijena ulaznice iznosila je 350,00 kn za odrasle i 250,00 kn za djecu. Pri tom je ušteda bila značajna, obzirom da je zbroj pojedinačnih ulaznica iznosio 630,00 kn.

S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa koja je promijenila turističko poslovanje zatvaranjem državnih granica, više nego ikad turizam je u Hrvatskoj bio usmjeren na domaće goste. Osim toga, ove je godine kontinentalni dio Hrvatske bio mnogo traženiji upravo radi sigurnosti gostiju, mogućnosti održavanja socijalne distance te prirodnim atrakcijama i čistoći okoliša u kojima destinacija Lika prednjači u odnosu na ostale regije. Upravo iz tih razloga ove se godine zajednička ulaznica za destinaciju Lika pokazala itekako značajnom što pokazuju podaci o broju prodanih i iskorištenih vouchera. U  odnosu na prošlu godinu,  broj iskorištenih vouchera na određenim ulazima premašuje i 500 posto. Ovakav uspjeh dodatna je motivacija da se zajednička ulaznica nastavi provoditi i u nadolazećim turističkim sezonama. 

Uz atrakcije koje omogućuje kupnja zajedničke ulaznice većina domaćih gostiju iznenadila se bogatom turističkom ponudom destinacije Like, kao i njenom kvalitetom, te najavila svoj ponovni dolazak. Iako je pandemija donijela mnogo gubitaka, ipak nas je natjerala na istraživanje vlastite okolice, regije i zemlje te nam ukazala na potrebu poštovanja i veće zaštite prirodnog bogatstva koje imamo. Zajednička ulaznica samo je jedan od povoljnosti i razloga zašto biste češće trebali posjećivati upravo destinaciju Lika. 

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Kada će Zagreb dobiti novi javni park u Jurkovićevoj ulici?

Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena.

Destinacija Lika uvrštena među TOP 100 svjetskih održivih zelenih destinacija

Global Green Destinations međunarodna je zaklada koja okuplja svjetske održive turističke destinacije, a jučer je na Globalnim danima zelenih destinacija predstavljen popis održivih TOP 100 globalnih destinacija svijeta (Global TOP 100 Sustainable Destination) za 2020. godinu među kojima je i Lika.

Certifikati Lika Quality dodijeljeni novim proizvođačima

Više od 60 ljudi okupilo se u ponedjeljak na svečanosti treće dodjele certifikata Lika Quality u NP Plitvička jezera. Bio je to poseban događaj za mnoge ličke proizvođače iz sustava Lika Quality, a pogotovo za 26 novih i 12 proizvođača kojima je produženo trajanje certifikata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER