Vrbani - Ljeto u kvartu i Eko plac

Udruga Vestigium tijekom rujna u zagrebačkim Vrbanima organizira Ljeto u kvartu (14. i 21. rujna) i Eko plac (11. i 18. rujna).

Zagrebačko naselje Vrbani sa svojih 12.000 stanovnika još uvijek nema dom zdravlja, tržnicu, knjižnicu i kulturni centar, a Udruga Vestigium već duže vrijeme djeluje kao mali društveni centar i organizator raznih aktivnosti za njegove građanke i građane. Slijedom cijelog niza ranije organiziranih razičitih aktivnosti za stanovnike Vrbana, iz Udruge Vestigium sada stiže i najava organizacije projekta koji će se održati uz potporu Grada Zagreba i to kako slijedi:

Ljeto u kvartu >>> Subotom (14. i 21. rujna) od 10-12 sati

  • EKO PLAC – okupljanje građana i druženje sa susjedima i malim OPG-ovima
  • SAJMIĆ KREATIVACA - Vestač Kreativci
  • MALI KREATIVCI - izrada skulptura od gline
  • KVARTOVSKI CAFE - mjesto susreta, prilika za dječju igru i malo mira, uz kavicu s lješnjakovim mlijekom

Eko plac >>> Srijedom (11. i 18. rujna) od 18-20 sati

  • OPG GOLUBOVIĆ - svježi poljoprivredni proizvodi i upoznavanje s građanima Vrbana

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Treći prosvjed protiv Bandića: Dosta je!

Veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine, pod nazivom „Dosta je!“, održat će se u subotu 1. veljače, s početkom u 16:00 sati na Trgu bana Jelačića. Organizatori su inicijativa „Zagreb te zove“ te udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad.

Filmske večeri OFF: „Sjeme slobode“

Kao zagrijavanje za šesti po redu Okolišni filmski festival koji će se održati u travnju 2019. godine, Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na „filmske večeri OFF”, na kojima će se prikazati odlični filmovi okolišne tematike, već prikazivani na prošlim izdanjima Okolišnog filmskog festivala (OFF).

Izmjenama GUP-a Zagreb smanjuje se kvaliteta života u svim kvartovima

Možete li zamisliti Zagreb sa stanovima bez sunčevog svjetla, uništenim zelenim površinama i zaštićenim vodnim područjima te ugroženim biciklistima? Prostori Hipodroma, Velesajma i donjogradskih blokova nisu jedini ugroženi najavljenim izmjenama GUP-a. Bude li ovakav dokument prihvaćen, posljedice će osjećati svi sadašnji i budući građani Grada Zagreba!

Mali plac na novim lokacijama u centru grada i Novom Zagrebu

Nakon brojnih ljetnih izdanja na otvorenom, jedinstvena mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda malih proizvođača – Mali plac, seli na dvije nove lokacije. Tjedna nabavka domaćih namirnica odsad će se moći obaviti u strogom centru grada, ali i Novom Zagrebu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER