Filmske večeri OFF: „Sjeme slobode“

U subotu, dana 16. veljače od 19:00 – 20:30 sati

Kao zagrijavanje za šesti po redu Okolišni filmski festival koji će se održati u travnju 2019. godine, Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na „filmske večeri OFF”, na kojima će se prikazati odlični filmovi okolišne tematike, već prikazivani na prošlim izdanjima Okolišnog filmskog festivala (OFF).

Na prvoj filmskoj večeri OFF, koja će se održati u subotu, 16. veljače u 19:00 u prostorijama Vestigiuma, možete pogledati film „Seeds of Freedom” („Sjeme slobode”) koji je bio dio programa četvrtog Okolišnog filmskog festivala 2017. godine. Nakon filma slijedi druženje i razgovor.

„Sjeme slobode" redatelja Jessa Phillimorea izvrsno dočarava ulogu sjemena u tradicijama pojedinih kultura te aktualne borbe za pravo na očuvanje autohtonog sjemena i bioraznolikosti. Njime se prikazuje vječna borba između velikih korporacija, koje proizvode genetski modificirano sjeme te im je jedini interes zarada, i ljudi koji generacijama čuvaju vlastito sjeme i obrađuju zemlju da bi prehranili svoju obitelj i lokalnu zajednicu.

Film se prigodno prikazuje u prostorijama udruge Vestigium, lokalnog društvenog centra na Vrbanima (Rudeška cesta 142) koji se bavi promocijom ekološke poljoprivrede i malih gospodarstava te na taj način doprinosi lokalnoj održivoj poljoprivredi.

Ako niste u prilici doći na prvu filmsku večer OFF, druženja će se nastaviti sve do samog Okolišnog filmskog festivala u travnju ove godine. Detalje i opće informacije o festivalu i Aktivističkoj grupi Zelene akcije možete pronaći na internetskoj stranici Zelene akcije.

 

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ne damo Kino Europa!

Danas je u Zagrebu vrlo burno odjeknula vijest o zatvaranju kultog Kina Europa, a građani su se vrlo brzo spontano organizirali te preko društvenih mreža izrazili svoju potporu Zagreb Film Festivalu koji od 2008. godine uspješno upravlja kinom.

Tribina: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo

Udruga BIOM i Zelena akcija, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, pozivaju na tribinu „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo” koja će se održati 17. travnja od 10:00 do 13:00 u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).

Volonterska akcija: Uredimo dom za čigre

Stalo ti je do prirode? Želiš pomoći životinjama da opstanu u okolišu koji je čovjek izmijenio svojom djelatnošću? Nije ti teško pokloniti svoje vrijeme? Priključi se volonterskoj akciji uređivanja otočića za gniježđenje čigri na Jezeru Rakitje, u subotu, 20. listopada 2018. s početkom u 9:00 sati!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER